Kaikenkarvaisia levyarvosteluja. Lähetä minulle levysi/demosi niin arvioin sen.

Lähettämisen ohjeita löytyy blogin aloitusviestistä

maanantai 2. tammikuuta 2012

Persus Kristus: Mä lähden -EP




Persus Kristus on upeasti nimetty tamperelainen HC-punkyhtye, joka toi joulun alla maailmaan esikois -EP:nsä "Mä lähden". Levynjulkistuskeikka oli Tampereella Kulttuurikahvila Hertassa. Yhtyeessä musisoivat herrat Aslak Junttu (laulu), Anttu Puutio (rummut), TT Suosalo (kitara) sekä Felix Voltti (basso).

Persus Kristuksen musiikki ei kysele lupaa tai kosiskele yleisömassoja. EP sisältää viiden biisin verran "sitä ihteään", eli nopeaa, säälimätöntä suomenkielistä punkkia, jossa on energiatasot kohdallaan. Itse asiassa levy kuulostaa paljon raffimmalta kuin mitä yhtye kuulosti levyjulkistuskeikallaan livenä. Soundit ovat mutaiset ja karut niinkuin pitääkin. Kitarasoundi kaipaisi vielä lisää terää kuulostaakseen riittävän ilkeältä, mutta muuten kuulostaa siltä miltä pitääkin. Soitto toimii juuri sillä tavalla kuin tämäntyylisessä musiikissa kuuluukin.

Musiikillisesti Persus Kristus vaikuttaa pyörivän aika samanlaisessa todellisuudessa kuin valtaosa tämän hetken punk-orkestereista. Pyörää ei ole keksitty uudelleen, mutta se tuskin on ollut tarkoituskaan. Hienoimpia hetkiä sävellyksellisesti on Läski pukupelle -kappaleen maaniset kromaattiset laskut kertosäkeissä. Hitaampi ja ahdistavampi Kierrän ympyrää taas on EP:n outolintu, se tuo mieleen Mokoman ja muut vastaavat suomalaiset metalliyhtyeet. Sanoituksellisestikin vakavampana ja angstisempana kappaleena se tuo kuitenkin hyvän lisäulottuvuuden levylle. Riemukkain kappale on päätöskappale Radio Cock. Sen tervetullut rock-kritiikki saa hymyn huulille ja nostaa kappaleen kiistatta EP:n hienoimmaksi biisiksi.

Varsin harmillista levyssä on se, että hirveän isosta osasta sanoja ei saa selvää. Etenkin, kun vahvin ja omaleimaisin aines yhtyeessä tuntuu olevan sanoissa. Sanat sisältävät runsaasti omalaatuista huumoria (sikäli kun niistä saa selvää) joka osittain menee hukkaan.

Persus Kristus on oivallista kaahausta sitä tarvitseville. Voi olla, että ei-punk-diggareille kokonaisuus jää vähän kaukaiseksi, mutta heidän tuskin tarvitsee sitä kuunnellakaan.

Täältä sitä kuulee (raidat Läski pukupelle, Kierrän ympyrää ja Mä lähden):
http://www.facebook.com/pages/Persus-Kristus/136391166464755?sk=app_178091127385

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti